Hoppa till innehåll

Lecaute till Albir, Benidorm

24 januari, 2013

Tisdag 22 januari

Efter en lugn natt och god frukost hamnade vi i Perpignans morgonrusning. Såg ett lätt snöklätt Pyreneerna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

Vi åkte lokalvägen in i Spanien och ned till Figuera. Då vi undviker betalvägarna, hade jag lagt en rutt via Olot, Torello, Vic, Manresa, Tarrega och ned till Riom/Tarragona. Vägen är 3 mil längre, men är en timme snabbare, än att köra genom Barcelona. Det var en jättefin 90-väg och en helt nybyggd motorväg.

Vi var framme på em i Benicarlo/Penniscola, där vi tog in på en ställplats/camping. Nu har temperaturen blivit behagligare med + 10.

Onsdag 23 januari

Tog det lugnt efter frukost och gjorde nödvändiga serviceinsatser som att tömma toa o gråvatten samt fylla vatten.Körde genom Peniscola ut N340 mot Valencia. När vi passerat Valencia började det att blås rejält med sidvind. Kari trodde v i skulle blåsa av vägen när det kom kraftiga stormbyar.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi hade först tänkt stanna i Calpe med den stora klippan, men körde vidare till Albir strax utanför Benidorm. Nu var det sol, men det blåste. Vi försökte hitta en nattplats men det var fullt på 3 st ställplatser, så vi tog in på camping Cap – Blanch. Det var nästan fullt här. Lika delar av husvagnar och husbilar som övervintrar här, mestadels holländare och norrmän. Nu är det + 16, men blåst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

Torsdag 24 januari

Idag så har vi varit ute på en tur runt i Albir. Letat efter SIM-kort för internet, så vi slipper jaga fria nät och McDonalds för att skicka bloggen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

Idag har varit en slappardag innan vi åker vidare till La Marina imorgon, 1, 5 tim o köra, där det blir lite fest och boulespel.

Annonser

From → Frankrike, Spanien

4 kommentarer
 1. Bengt Brovall permalink

  Hur går det med Karis träning? Hon visade sig ha anlag för längdhopp, vad jag kan förstå.
  Kör försiktigt!
  /Bengt B

 2. Annikken permalink

  Vi holder oss foreløpig til ullstilongs og ulltrøye som innerste lag i minus 12 grader, men ser fram mot varmere dager til uken. Det er lovet varmegrader, og det lover kanskje ikke så godt for skiføret og broddfri spasertur til jobb, men man kan jo ikke få alt… Kos dere videre i varmegradene!

 3. Anna och Ulf Eriksson permalink

  Hej kul att se hur ni färdas. parallellt så har jag Rolle och Ayumi i Thailand och Björn och Erik på
  Barbados eller närmare bestämt St Lucia och sedan läser jag en bok som handlar om en 20 års
  grabb och Yrvind 70 år mycket van seglare, som seglar från Hunnebostrand via Skottland och Irland och nu över Atlanten till Florida, Så jag behöver inte röra på mig det är rörigt ändå. Ha det bra.

 4. Birgitta och Lasse permalink

  Låter som om ni har omväxlande väder. Vi är just hemkomna efter en vecka i Rom. Där var det mestadels sol och + 10-15. Men alla har ändå vinterkläder liksom här hemma, men man slapp i alla fall vantar o mössa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: