Hoppa till innehåll

Riancon, en tur till Nerja och Granada 7-10/2

11 februari, 2013

Torsdag 7 februari

Idag har vi bestämt med Kjell och Margaretha att cykla till Cueva del Tesoro, en marin grotta som finns här i Rincon de la Victoria. Enligt guiden var det bara två till, en i Kina och en i Mexico. Det var en annorlunda grott upplevelse. Grottan som är torr och den höll 17 gr, som varmast 19 gr. www.rincondelavictoria.es

Bild  Bild

Efter grott besöket cyklade vi förbi lite blomster bort till en annan parkering med husbilar. Där stod en husbil/bekant till K o M. Det blev en birapaus och vin till damerna.

Bild   Bild

Väl tillbaka så hade det kommit 4 st. husbilar, som var med på boulen i La Marina i slutet av januari, kul att träffas.

En husbil har en katt som smyger omkring, de har varit här i 3 mån.

Bild   Bild

Hur många har sån här väldresserad hund, eller är påsar som gäller.

Bild

Fredag 8 februari

Vi tar en slappardag och tar en lätt lunch som består av tapas och öl. När vi sitter och läser i solen så kommer Kjell och undrar om vi vill se på nyheter och På spåret. Så kvällen rundas av med lite vin och whisky.

Lördag 9 februari

Dags för en kortare resa till Nerja och träffa Karis gamla arbetskamrater Marianne o Göran, som hyrt en lägenhet där under februari. När vi håller på att parkera, så kommer de. De har varit på en lägenhetsvisning och sett vår bil köra förbi. Det underlättade problemet att hitta till deras lägenhet. Vi parkerade på den stora parkeringen Parador, som kostar 10€/dygn och är bevakad.

Vi går en runda i Nerja, ser den berömda Balcon de Europa.

Bild  Bild

Det är en karneval denna helg i Nerja och vi har tur. Paraden passerar på gatan nedanför balkongen där de hyrt. Det är inget fel på fantasin och det tar minst en timme för paraden att passera. Alla hade något att dricka på, se på kardinalerna hur fiffigt de har löst drickafrågan.

Efter maten går vi upp till torget och där är det fullt ös i partytältet(modell stort).

Bild   Bild

Bild  Bild

Bild  Bild

Bild  Bild

Söndag 10 februari

Dagen är vikt till att besöka det kända Alhambra i Granada, som byggdes som av Morerna i mitten av 1200-talet.

Vi kom iväg vid 8-tiden och det blev bara kallare ju närmare vi kom. Det var 2 grader när vi kom fram till Granada och vi skulle ha behövt vantar och halsdukar. Solen kom ju så småningom upp och det blev 10 gr. Vi hade fått tiden 12.30 till Nasrid palatset. Där var det stor byggnadskonst av sten, trä och gips, samt en hel del trädgårdar. Innertaksformationerna var hel fantastiska och alla vattenspeglar. Arkaden med 114 pelare är riktigt imponerande.  Det är fint i bakgrunden med Sierra Nevadas snöklädda berg. Vi var nöjda efter 5 timmar.

Bild  Bild

Bild  Bild

Bild  Bild

Bild  Bild

Bild  Bild

Bild  Bild

Bild  Bild

Bild  Bild

www.alhambra-etpatronato.es

Tog även en cache där, måste ju lämna lite spår efter oss.

Bild

Vi körde ned och in i Granada centrum, men allt var stängt, så vi körde hem till Nerja.

Då vi har andra mat tider än spanjorerna, hittade vi en Italiensk restaurang strax intill parkeringen. Efter maten ville Marianne gå ut till Balcon de …. Det var tur, för där hade samlats en hel mäniskor. Vi träffade på några som pratade svenska och de förklarade att avslutningen på karnevalen var ett begravningståg för den sprängda sardinen. Vi blev kvar och efter ett tag anlände karnevalståget, samtidigt som kyrkklockorna ringde. Den symboliska sardinen bars ned till stranden, där de även gjort klart för ett maffigt fyrverkeri. När det var klart sprängde man sardinen som avslutning. Tyvärr gick det inte att fotografera, då det var mörkt och 40 m till stranden.

Annonser
3 kommentarer
 1. Gunilla o Vendel permalink

  Hej! Riktigt kul att hänga med på er resa. Ni får se och uppleva mycket, som vi får ta del av. Ha en fortsätt bra resa och så hoppas vi, ni får det lite varmare. Ha de.. Kram Gunilla o Vendel

 2. Anna Ulf Eriksson permalink

  Vi har blidväder och det rasar snö från taket och träden, Det är sex år sedan vi var i Nerja och Granada och uppe vid Alhambra vidare upp till skidorten högt ovan för Granada, man blev andfådd
  mindre syre så högt upp.Björn och Erik hemma från Barbados, Rolle och Ayumi nu i Kambodja och tittar på gamla palats.Får se hur det blir med volontärs jobb? Ha det bra.

 3. Margareta och Lennart permalink

  Hej! Mycket fina bilder och vackra platser. Vi kan rekommendera er att åka upp till Mijas, en bergsby som ligger högt upp, inte långt från Mijas Costas, där Richards svärföräldrar bor. Ha det fortsatt bra, härhemma kommer snödropparna så sakta upp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: