Hoppa till innehåll

Till Isla Cristina och Vila Real de Santo Antonio i Portugal

1 mars, 2013

25 – 28 februari

När vi satt och åt frukost kom det här stora fartyget och går upp för Rio Guadalquirs  mot Sevilla. Sevilla var på den gamla tiden en stor hamnstad.

Bild

Vi kör förbi Sevilla mot La Rabida och ett Columbus museum, strax utanför Huelva. Det är måndag., så det är stängt, men vi kan ta ett par bilder av skeppen som är modeller av de skepp som Columbus upptäckte världen med.

Bild  Bild

Vi kör vidare en timme till Isla Cristina, där vi stannar för natten på en parkering vid stranden. Den vita ginsten blommar överallt.

Bild  Bild

På morgonen kör vi till en gasolmack i Ayamonte och fyller upp våra svenska gasoltuber, innan vi kör över bron till Portuga. Vi kör till den nya ställplatsen här i Vila Real de Santo Antonio. Vi får en plats på kajen med floden utanför. Vädret är bra med sol och tyvärr lite blåst. Vi går en cachingvända och tar några stycken. Som ni kan se är det fint med ljusen på andra sidan floden och månens uppgång förstärker det hela.

Bild  Bild

Bild  Bild

Här har vi blivit i tre dagar. Onsdagskvällen bjöd på blixt och dunder, med hagelskur som avslutning. Maffigt var det i mörkret. Vädret har blivit kallare, det är bara 10 gr och blåst.

På torsdagen kom våra husbilsvänner Yvonne o Lorentz, som varit i Portugal sedan strax före jul och är på väg in i Spaninen.

Vi gick en cachingrunda med dem i en fin pinjeskog. Fredagen är lovat sol och vindstilla. Så vi åker troligen till ett av våra favoritställen, Manta Rota 10 km härifrån.

Annonser

From → Portugal, Spanien

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: