Hoppa till innehåll

Till Alagoa, Manta Rota och Tavira

5 mars, 2013

1 –  4 mars

Vi åkte först till Intermachen, handlade mat och tankade. Körde först till Altura och Praia Alagoa som är en stor plats för fricampare. Man skall inte stå på parkeringen när det har regnat, men idag var det bra. Vi parkerar och äter lunch. Därefter så tar vi en promenad på stranden i 2 timmar.

Bild  Syskonen på promenad

Det är lite blåsigt, men det går att sitta utanför bilen och njuta av solen. När det är så fint så passar vi att woka maten ute. Det kommer en jordgubbsförsäljare förbi och han fick sälja en låda 2 kg. Det är full säsong för jordgubbarna nu och de är mycket goda.

Bild

Det är lovat regn, så lördag fm kör vi 5 km till ställplatsen i Manta Rota, där vi står på grus. Det har blivit kallare 10 gr och mycket blåst. Vi bestämmer oss ändå för en promenad på stranden. När vi kommer ned till stranden är det en fisketävling på gång. Fiskarna har en massa grejor och är där 2 timmar innan de börjar tävla kl. 13.

Bild  Bild

Bild

Det har regnat av och till under natten och mer regn skall komma under dagen. Vi tar en liten promenad mellan regnskurarna. Tar en kaffe och beslutar oss för att köra till Tavira och camping där. Vi behöver tvätta en del. Vi ställer upp bilen i regnet och när jag är klar med det så klarnar det tillfälligt upp så vi går en cachingpromenad runt i Taviras gamla stadsdel. På kvällen börjar det regna, det håller på till måndag eftermiddag. Vi får hålla oss inne, spela spel och läsa böcker. På tisdagsmorgon tittar solen fram när vi äter frukost. Idag åker vi vidare bort mot Faro då Karis bror Normann skall flyga hem till Norge. ( Han är alltså norrman, märker ni skillnaden på stavningen)

Bild  Bild

Annonser

From → Portugal

2 kommentarer
  1. Calle permalink

    Ja. Ni verkar ha fullt schema iallafall. Blir det nåt slappa då innan hemfördes startar?
    Här hemma har solen lyst den senaste veckan och nån dag var det riktigt varmt ute. Lite vårkänslor…

  2. Annikken permalink

    De jordbærene så gode ut mmm… Shorts og korte ermer så heller ikke så ille ut, nyt det videre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: