Hoppa till innehåll

Till Faro flygplats, fotboll och Portimao

9 mars, 2013

5 – 8 mars

Morgonen började lite mulet, men snart tittade solen fram. Vi åkte vidare efter frukost västerut. Stannade till i Fuzeta för lunch och promenerade runt i stan då många svenskar som övervintrar på campingen tycker stan är toppen. Passade på att ta en fika i hamnen.

Bild  Bild

Vi har fått tips om en parkering nära flygplatsen i Faro och kör dit. Den visar ligga strax utanför slutet av landningsbanan och på andra sidan parkeringen är det en våtmark för passande djurliv. Vi tar en avskedsöl i solskenet då Norrman skall flyga hem i morgon förmiddag. Det var bara några plan som startade och flög ut där vi stod, inget som störde.

Bild  Bild

Efter att vi lämnat av Norrman vid avresande, körde vi vidare mot Portimao och i Parchal en förstad till Portimao, finns arena som Sverige fotbollsdamer skall spela i Algarve Cup. När vi kommer till parkeringen bredvid arena är det redan ett svenska 15-tal husbilar här. Norge spelar före Sverige och det kommer ett antal norska husbilar och ännu fler svenska.

Bild

Norskorna spelar bra och är överlägsna Japanskorna och vinner med 2 – 0.

Bild  Bild

Pia Sundhage tittar och analyserar matchen, sitter strax bakom oss.

Sverige spelar inte bra och matchen slutar 1 – 1.

När vi skall gå därifrån så kommer Janke från Piteå som vi träffade i Frankrike 2009 och hälsar på oss, ett kärt återseende.

Bild

Vi stannar kvar över natten och på morgonen åker vi till ställplatsen i Portimao. Det har regnat en hel del och det är ganska sörjigt på vissa ställen. Solen tittar fram och vi tar cykel o cachingtur runt i Portimao. Vi hittar dem vi räknat med och solen är med oss. När vi kommit hem och ställt in cyklarna börjar det regna ordentligt.

Bild  Bild

På fredag förmiddag tar vi det lugnt då det kommer lite stänk och vid lunchtid så kommer det regn som håller på till klockan 14. Det klarnar upp och jag cyklar till arenan för att titta på Danmark – Norge. Det slutar 0 – 0, men är en underhållande match med fördel Norge i målchanser. Blir spännande att följa Norges toppforward Ada som är 18 år och riktigt bra.

Bild

Imorgon åker vi vidare mot Lagos för att se Sverige – USA på måndag.

Annonser

From → Portugal

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: