Hoppa till innehåll

Till Frankrike och Lecaute Plage, Gruissan, Balaruc Les Barnes, vinkooperativ i Rhonedalen och Vienne

10 april, 2013

5 – 9 april

Vi sov gott på natten när allt var ordnat. På morgonen stannade vi i La Jonquera, fixade bloggen, ringde försäkringsbolaget och Masmovil och la internetabonnemanget vilande till nästa spaniensejour. Det var ett glädjande samtal med försäkringsbolaget, vi har vägassistans som täcker kostnaden.

Fredagen körde vi vidare till Lecaute Plage NO Perpignan. Det blåste rejält 12 m/s och i byarna var det värre. Det lät i de ventiler vi inte kunde stänga. Vi gick en liten cachingpromenad på eftermiddagen. Som ni kan se undrar man hur fransmännen klär sig när det blir kallt, jmf Kari. Det var + 10 gr.

Bild  Bild

Det fortsatte att blåsa på lördagen. Ringde och grattade Charlotte, sedan åkte vi en liten bit norrut till Gruissan och ställplatsen i hamnen. Vi hann gå en promenad innan det började regna, Det blev rätt blött, men på morgonen hade det mesta sjunkit undan.

Bild  Bild

Vi fick besök av en mås och den hittade en mask i vattenpölen.

Bild

Det var ingen aktivitet i båthamnen eller på gatorna, det var 6 gr och nordanvind.

Bild

På söndagen körde vi till Meze och där vi hade tänkt att cacha. När vi kommer till ställplatsen, så är en stor grusplan bredvid ockuperad av husvagnar och det kändes inte tryggt att lämna bilen där. Det blev till att köra vidare en kort bit till ställplatsen i Balaruc Les Barnes. Den var jättefin. Samhället är tydligen ett SPA och Thermalbadsort. Det var full rulle med badgäster. Vi tog en cykeltur till Sete och stannade till på hemvägen och tog en glace på strandpromenaden. Det är stora ostron odlingar här.

Bild  Bild

Måndag förmiddag så körde vi till IKEA i Montpillier. Det är vårt första besök på IKEA utanför Sverige och för att se om det är någon skillnad. Är man uppvuxen med IKEA i Skärholmen så är alla andra IKEA trånga. Vi tog även en tur i köpcentret bredvid, sedan körde vi ut till Carnon Plage och åt lunch. Det var knappt någon bil vid den här tiden, men på sommaren kan man inte parkera husbilen här.

Bild

Vidare till Arles där vi tänkt stanna, men ställplatsen och mer därtill var upptaget av ett tivolisällskap som höll på att packa ihop. Vidare till Carpentras på fina vägar med blomsterutsmyckning. Här var ställplatsen också borta p.g.a. ett vägbygge. Klockan var inte så sen utan att vi skulle hinna med att köpa vin på våra kooperativ, Rasteau, Carianne och Souze la Rousse. Bilden med väggmålningarna kommer därifrån, rätt fräck tycker vi.

Bild  Bild

Vi körde sedan 10 min till Sant Restitut en liten by som har en ställplats. På morgonen så kom den här killen och tömde pappersåtervinngen. Har aldrig sett att sitter vid kranen.

Bild

Utefter vägarna så har det dykt en del fräcka rondellutsmyckningar.

Bild  Bild

Bild

En del småtraktorer var också ute och körde.

Bild

Tisdag efter frukost så ringde vi och grattade Calle. Vi körde D86 på den västra sidan av Rhone och där var knappt några bilar alls. Vid Tournon s Rhone kom vi ut på N7 och körde vidare till ställplatsen i Vienne strax söder Lyon.

Laddade på lite cachar på McD som ligger nära och vi tog en cachingpromenad på 4 tim. Vienne är den stad som har mest monument från romartiden. Vid Temple d’Auguste et Live och Katedralen de ST-Maurice, var det en hel skolbarn ,så det får bli ett annat år.

I en park och i hela stan var det svenska färger på blommorna i rabatterna, bonus att även körsträdet blommade.

Bild  Bild

Vid en cache var den här pyramiden är från romartiden 200- talet och stod mitt i en hippodrome (kapplöpingsbana för hästar med vagn, alla har väl sett filmen Ben Hur).

Bild

Ett annat häftigt bygge är Theatre Romain, var en a de största amfiteatrarna med plats för 13 000 åskådare.

Bild

Batterierna i kameran tog slut så jag fick fota med iPhonen.

Annonser

From → Frankrike

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: