Hoppa till innehåll

Resa till Spanien hösten 2013

14 oktober, 2013

8 oktober

Start till Spanien. Vi har bestämt oss för att köra ned husbilen till Spanien och flyga hem i slutet av november från Malaga och ned igen i januari.

Vi startar med att åka in och fira vårt barnbarn Anton som blir tonåring den 10/10. Senare på kvällen kör vi vidare ned till Linköping och sover.

 

9 oktober

Vi för att kör till Stångåns rastplats och äter frukost. Vi skall köra till Karlshamnhämta och montera en påfyllningsbar gasolflaska.. Det blir lite nya vägar att se i Sverige, förbi Växjö till Karlshamn och här har hösten börjar komma.

 Bild

 Har fyllt den spanska flaskan i Stockholm, så vi har gas tills vi monterat den påfyllsningsbara flaskan. I den röda pluppen ni ser på bilden kan jag skruva på olika adaptrar beroende på i vilket land vi behöver fylla på gasol/LPG.

Bild

Vi kör inom Århus, besöker vi Janke o Gunilla som nyligen flyttat hit från Boden och vidare i mörker och regn till Trelleborg för att övernatta innan vi tar morgonfärjan över till Sassnitz.

 

10 oktober

Vi får gå upp tidigt strax före sex, då vi måste checka in på färjan vid sju-tiden. Träffar ett par husblilsåkare som skall till Binz med några andra husbilar.

I Tyskland kör vi via Rostock och ned till Stendal norr om Magdeburg.

 

11 oktober

Det har regnat hela natten och även när vi kör vidare, så vi tar motorväg ned förbi Nürnberg och till Ansbach. Det är bara 8-9 grader.

När vi passerar förbi Nürnberg är det en krock i motsatta körbanan och vi konstaterar en kö på 20 km, det blir fort kaos när det är tre-filigt och blir en fil förbi olycksplatsen. Sen var det fredag 16.

På radion så hör vi om rapporter om ett större snöfall i Garmisch-Parkenkirchen och det är inte så långt söderut fågelvägen.

 

12 oktober

Det regnade även inatt och när vi startar. Vi bestämmer oss för att köra motorväg mot värmen. Nu är det 3 gr. Kör förbi Heilbronn, Karlsruhe över till Frankrike och till Dole.

Konstaterar att husbilen drar nästan 2 dl mindre per mil än i Sverige. Kan det bero på asfalten eller att dieseln är ”utblandad” hemma. Undra om det är med statens goda minne och vi pratar inte miljön, så måste det bli många liter i onödan och en miljöpåverkan, samt goda skattepengar för staten.

 

13 oktober

Vaknar att det slutar regnat, men det är dimma. Vi har bestämt oss för en längre körning idag ned Lecaute vid Perpignan och få lite värme.

Bild

Vi kör får köra i tär dimma i 30 mil och det är bara 4 gr. När vi kommer till Clermont-Ferrand så tittar solen fram och det stiger till 10 gr. När vi kör över bergsmassivet så ligger det snöklumpar på sidan av vägen, vi kör ju på 800-1100 möh. När vi kommer ned mot Beziers så är det 22 gr o sol.

Vi har har varit på den här ställplatsen förut vid senare tid och då har det bara varit några fanatiska vindsurfare här. Nu är det nästan fullt och vi kan avnjuta lite bubbel i solen. I morgon blir vidare in i Spanien men vi får se var vi hamnar.

 Bild

Annonser

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: