Hoppa till innehåll

Från Lecaute till La Marina utanför Alicante 14 – 17 oktober

17 oktober, 2013

14 oktober

Vi vaknade till en fin morgon och efter tidig frukost körde vi iväg till Perpignan och tankade. Vi bestämde oss för en annan väg in i Spanien, N116 som går upp mot Andorra, en bra väg med fin natur.

Bild

Vi passerade nästan 1800 möh innan vi var inne i Spanien och Puigcerda. Vi fortsatte förbi la Seu d’Urgell, Basella till Lleida. Från Lleida tog vi väg 12 förbi Tortosa ned till N340 förbi Vinaros till Benicassim, 6 mil norr Valencia. Väg 12 var för det mesta nyanlagd och gick genom fin natur. Det blev en lång dag att köra och det blev 30 gr efter lunchen.

Vi var här i påskas och då var det betydligt fler bilar här, men parken är fin.

Bild

15 – 16 oktober

 Vi tog en promenad ned i stan innan vi for vidare. Stannade till i Burriana för lunch och se hur platsen där många tyskar övervintrar vid hamnen.

Bild

Det blev inget längre stop, utan vi fortsatte ned till Tavernes, som ligger 6 mil söder Valencia och en stor parkering vid stranden. Här är det tyskar och engelsmän som övervintrar. Vi stannade en dag till och badade, 23 gr i vattnet och 30 gr i luften.

Bild  Bild
När solen gick ned var det fint, men tyvärr blev inte fokus vad det borde vara.

17 oktober

Vi tog en morgonpromenad på stranden innan vi åker vidare, kortare körning till La Marina, strax söder om Alicante. Vi har kört kustvägen ett par gånger så vi testar och kör via Gandia, väg 60 en bit och tar mot Albaida och sedan A7 ned till Alicante, en mycket lättkörd väg och slippa alla småbyar o rondeller i värmen.

Här träffar vi på de första svenskarna sedan resan startade. Vi äter lunch och går sedan ner och badar. Det varmt i vattnet om Kari badar, minst 23 gr skall det vara.

Bild  Bild

Annonser

From → Frankrike, Spanien

One Comment
  1. Ulf Eriksson permalink

    Hej ni som är globetrotters, inatt kom hösten med 15 mm regn och nordlig kuling temp 3 grader.
    På Tysta Marie där vi samlades för en minnes stund till Svante Lundins minne, kom det ca 50 personer Tero, Gerry. Ted och Anna å jag , Ullarika kom lite senare. En järn trupp hade sammanställt ett bild band på ca 150 teckningar som Svante hade producerat, Det blev några känslomässiga tal över hans epok som reklam tecknare på en reklambyrå, vidare om hans liv uppe i Åre trakten de sista 13 åren, That it ha det bra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: