Hoppa till innehåll

Regniga resdagar genom Frankrike och Spanien till Silves i Portugal

20 januari, 2015

16 januari

Genom Frankrike på småvägar. Dagen började med snöblandat regn och 2 grader, men nu är det 4 grader.

Genom Frankrike på småvägar. Dagen började med snöblandat regn och 2 grader, men nu är det 4 grader.

Det blev lång dag i bilen med mat o tankstopp. Stannade på ställplatsen i Peagus, söder om Limoges. N 45.67801 E 1.00207 . Det visade sig att vi stannat här i april på vår hemresa, hade bara gjort en markering i kartboken.

lördag 17 januari

Vi kör på mellan 700 - 1000 möh

Vi kör på mellan 700 – 1000 möh

Vi vaknade tidigt, åt frukost och körde iväg mot Spanien. Det var dimma på morgonen som lättade. Lite trafik på vägarna, förbi Biarritz in i Spanien. Vi tänkte stanna i Miranda de Ebro, men platsen var inget vidare och inga andra bilar där. Det blev att köra till Plasencia och ställplatsen där, den är fin och det var ett 25-tal andra husbilar där. N 42 0 15 W 4 32 5,8 .

Söndag 18 januari

image

Vi körde vidare på jättefin motorväg med snö på sidorna och körde även bland molnen på drygt 1200 möh, i tät dimma. Kom så småningom till Portugal och körde där till en sjö/damm Barragen de Monte sa Rocha även kallad grisen av husbilsfolket. N 37 43 41 W 8 17 44 . Det var ganska öde med 3 andra husbilar.

Utan mina nedladdningar av Sommar o Vinterpratarna från SR play som vi lyssnat på, så hade inte milen försvunnit så fort. Några speciella sm ni skall lysnna på från vinter 2014 är Agnes Wold och Hans Rossling, kanonbra.

Måndag 20 januari

image

Vaknade till en fin soluppgång. Körde en kort bit ned till Silves, tvättade bilen på en mack vid infarten och körde till ställplatsen och fick sista platsen. Den har fin utsikt till en äng där det är många storkar. Här är en del kända ansikten.

image

Annonser

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: