Hoppa till innehåll

El Puerto Santa Maria, Estepona, Benalmadena och La Cala Mijas

19 februari, 2015

Söndag 15/2

Vi körde först till Jerez de la Frontera och fyllde gas då den ena flaskan var tom. Fortsatte sedan till El Puerto Santa Maria som ligger mittemot Cadiz.Vi kunde stå på parkeringen vid playan. N 36 35 9.5 W 6 14 9.6.

Vädret var inte ok, det blåste en del och det låg regn i luften. Vi tog en promenad utefter vattnet bort till fritidsbåtshamnen och fick se de här fina konstverken på betongelemet.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

I floden Guadalete som rinner genom staden har de en stor marina efter ena sidan, med flytande bryggor som kan röra sig efter tidvattnet, som verkar skilja c:a 1 m.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAMan kan se Cadiz rakt över vattnet och de håller på att bygga en ny bro som skall förkorta resvägen betydligt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Måndag 16/2

Vi kör vidare söderut till Midena-Sidonia där det skulle finnas en ställplats, men koordinaterna var helt fel så vi körde vidare till de Romerska utgrävningarna i Bolonia. N 36 5 20.1 W 5 46 26.8

När vi kom dit så tog vi lunch och gick sedan ut i den kraftiga blåsten. Det visade sig att det var helt stängt, men jag tog några bilder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Är det rätt väder så är det en fin plats att vara och bada på.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi körde vidare mot Tariffa, men det var lovat duktigt med regn så vi fortsatte upp till en parkering vi hamnen i Estepona.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi tog en promenad på strandpromenaden som var fin. Duscharna har de gömt i den konstgjorda palmen och delfinen.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

En skulptur fanns det också.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tisdag 17/2

Det har regnat större delen av natten och även hela dagen. Så det blev en innesittardag. Det blåste östlig vind och det var stora vågor som slog över stenvallen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onsdag 18/2

Vi körde ned till Manilva och camping La Bella Vista för att hälsa på Janke och Gunilla. De hade precis gjort samma resa till Marocko som vi gjorde för två år sedan.

Det var trevligt att ses, innan det dags för oss att åka till Benalmadena för en kontroll. Vi stod på sjukhuset parkering.

Torsdag 19/2

Körde till Fuengirola och P-platsen där, men det var staket runt, det skulle bli Cirkus där och alla bilar var borta. Det blev att köra lite söderut till La Cala Mijas och en stor grusplan. Här har kommunen ordnat vatten och tömning. N 36 30 17.1 W 4 41 0.5 .

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPlatsen har inte sett inbjudande ut när vi kört förbi på A 7, men vi gick under motorvägen till staden och den var jättemysig. Många restauranger och affärer. Nära vattnet.

Åt ena hållet slog vågorna in och det var disigt, men åt andra hållet var det klart.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Några gator var blomsterprydda.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Idag var första dagen med sol på länge och det var 17 gr, men tyvärr lite blåst. Vi har träffat en hel del kända ansikten här, det är nog 15-tal svenska husbilar här.

Annonser

From → Spanien

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: