Hoppa till innehåll

Vinterresa 2017 – 2018 söderut

21 september, 2017

Nacka till Neussarguas-Moissiac 17-21/9

Söndag 17 september

Vi vaknade tidigt, fast det blev sent när barnen varit här igår kväll. Bilen står en bit bort och vi har packat det mesta. Nu är det kläder och mat som skall med. Det är lite ovanligt när man har varit van och ha bilen på tomten. Vi fyllde lilla bilen och körde bort till husbilen. Tog lite lite tid, men vid 11-tiden kom vi iväg. Det var väldigt lugnt på vägen ned till Trelleborg. Där parkerade vi på rastplatsen som Trelleborgs Basket ansvarar för från 1/ – 30/9 och de tar 100:-.

Måndag 18 september

Fick ställa klockan på 5.45 och åkte till incheckningen. Ställde oss i fel kö, köpt biljett med TT-line, de samkör med Stena Line på vissa turer, men vi kom med.

Trelleb

Väldigt lugn överfart, inga vågor. Tankade diesel för 1,09 € och gasol för 0,559 €/l på macken vid Boardershopen. Tar A19 söderut från Rostock till Krakow, där vi kör väg 107 och 109. Det var hit Östtyska eliten åkte på helgerna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stannar på ställplatsen i Stendal och går ut och äter schnitzel. N 52 36 39.5 E 11 51 32.6

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Tisdag 19 september

Vi träffade ett par danskar här som varit och sett ett lutande torn Schiefe Turm i Bad Frankenhausen, tornet lutar mer än tornet i Pisa 4,6 m.

Vi körde vidare förbi Magdeburg, Sangerhausen ut på A71 ett instick till Bad Frankenhausern, vidare förbi Erfurt.A71 är relativt nybyggd med lite trafik och många tunnlar.

När vi rundade  Wolfsburg var det ett vägbygge och till ställplatsen i Heilbronn tog det 40 min extra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heilbronns stpl N 49 7 50.2 E 9 12 16.2

Onsdag 20 september

Vi tänkte att det vore kul att köra genom Schwartzwald mot Strasbourg. Vi körde via Pforzheim upp till Freudenstadt och ned mot Alsace. När vi kör någon mil så är det umleitung pga vägbygge. Vi bestämmer oss för ta av till Baden-Baden. Det blev upp och ned över tre bergsryggar plus en hel del kurvor. 13 mil tog 4 timmar, roligare kan man ha.

Vi körde in i Frankrike på väg 500 en bit ovanför Strasbourg. Körde söderut förbi Strasbourg sedan västerut, norr om Alsace på andra sidan bergsryggen förbi Molsheim och St-Die-des-Vosges till Vesoul.

Jättefin väg som går i en dalgång, inte helt fel efter förmiddagens prövningar.

Långtradarna kör som svin, hastighetsbegränsningarna verkar inte gälla dem. Här ligger en och nästan puttar på en som kör lagligt i 70.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vesouls ställplats låg fint vid en liten sjö. N 47 37 47.3 E 6 7 36.2

Torsdag 21 september

Vaknade med fint väder sol och tyvärr bara 10 grader.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi kör förbi Dole, Chamount s/Soane mot Vichy på fina vägar med morgondimma.

Ut på A75 vid Clermont-Ferrand och viker av vid Massiac och kör väg N122 till Neussargues-Moissac och en jättefin ställplats, 800 möh. N 45 8 4.4 E 2 58 54.1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

One Comment
  1. Bengt Brovall permalink

    Roligt att ni kommit iväg. Det kommer säkert bättre väder neröver. Själv går jag o väntar på att få magnetröntga mitt ena knä, som jag slog i för 2 år sedan. Blir det inte operation så åker jag själv neröver igen. Ha det bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: